2005–2006

2005

Říjen 2005 Prodej 65 % podílu ve společnosti Grisoft za US$ 52 miliónů společnostem Intel Capital a Enterprise Investors
Benson Oak a její investiční společnost Benson Oak Capital asistovaly společnosti Grisoft International BV, jednomu z předních světových výrobců anti-virového softwaru orientovaného na individuální uživatele, při prodeji 65% podílu společnosti konsorciu společností Intel Capital a Enterprise Investors. Intel Capital je divizí společnosti Intel zabývající se investicemi do soukromého kapitálu (private equity). Enterprise Investors je největší a nejúspěšnější společností investující do private equity ve střední a východní Evropě. Benson Oak asistoval ve všech aspektech transakce, včetně identifikace a výběru investorů, koordinace a setkání s investory, dokumentace a stanovení náležitostí a podmínek prodeje.

Srpen 2005 Prodej 100% podílu ve společnosti Zoznam
Benson Oak a její investiční společnost Benson Oak Capital asistovaly společnosti Zoznam, s.r.o. , vedoucímu internetovému portálu na Slovensku, během prodeje společnosti Slovenskému Telecomu. Slovenský Telecom, většinově vlastněn Deutsche Telekom, je dominantním provozovatelem pevných linek a mobilních telefonních služeb na Slovensku.

Červen 2005 Prodej menšinového podílu v TV Nova společnosti CME Central European Media
Benson Oak působil jako poradce soukromých vlastníků při prodeji menšinového podílu ve společnosti CET21, která je držitelem licence TV Nova, největší TV stanice v České republice, strategickému kupci CME Central European Media Enterprises.

Leden 2005 Akvizice menšinového podílu ve společnosti Zoznam
Benson Oak působil jako poradce Benson Oak Capital při akvizici 49% podílu ve společnosti Zoznam, s.r.o., předního internetového portálu ve Slovenské republice. Benson Oak strukturoval a vyjednal koupi jménem své private equity divize, Benson Oak Capital, při neveřejné dohodě s menšinovým akcionářem společnosti Zoznam. Benson Oak také zajistil akviziční dluhové financování, jehož prostředky pokryly 70% celkové akvizice.